En død mann våkner

Denne novellen er vist 21411 ganger.

«Sprut på meg!»

Hun sa det høylytt og anstrengt, slik hun pleide. Den nesten tjue år yngre elskerinnen lå på stuebordet med spredte ben, og Jonas sto på gulvet og pumpet løs i henne. Hun så på ham med sine vidåpne øyne og smilte oppmuntrende. Han hadde begynt å stønne i den bestemte tonearten som gjorde at hun skjønte at det nærmet seg, og hun likte at han kom utover henne. Han jukket hardt imot henne et par ganger til for å vippe seg selv over kanten, før han rykket seg ut og gjorde resten av jobben med hånda. Den blanke væsken sprutet ut og landet på den stramme, solbrune magen hennes. Det var såpass tynt at det rant ned langs sidene hennes når hun hev etter pusten. De var begge varme og svette, selv om det ikke hadde vart så lenge som det pleide. Jenta ble liggende på bordet og stryke seg over magen og brystene med hendene. Innimellom lot hun en av fingrene finne veien til munnen. Hun slikket i seg dråpene hans med et lystig smil, og fortsatte å kjærtegne seg selv med hånda. Han ble stående en stund og se på, før han gikk bort til salongen og hentet buksene sine.

«Samme tid neste uke?» sa hun idet han sto og kledde på seg.

Han nikket, men kjente at han ikke egentlig hadde så veldig lyst. Magien var borte. Det hadde vært deilig, som vanlig, men det var nettopp det som var problemet. Det hadde blitt vanlig – var ikke spesielt lenger.

Da de møttes hadde forholdet til kona vært kjølig lenge. Han var sultefôret på god sex, og der kom denne yppige brunetten og nærmest sjekket ham opp i hotellbaren. De hadde tatt et par drinker, og hemningene hans hadde blitt liggende igjen idet hun fulgte etter ham opp på rommet. Tøsen hadde sugd ham tørr straks de kom innenfor døra. Han hadde aldri følt seg så levende. Ivrig og grådig hadde hun svelget alt sammen, før hun ba ham ta henne bakfra. Det var første gang på så lenge han kunne huske – det måtte være en gang i tenårene – at han klarte mer etter første utløsning, og de fortsatte utover kvelden til hver eneste muskel i kroppen hans dirret av utmattelse. Også da fikk han sprute utover henne, og han ble bare mer opphisset av å se den kåte ungjenta gni kroppssaftene hans utover hele seg. Kona kalte det «griseri» og ville ha det inni seg, ingen andre steder. «Ikke på lakenet! Ikke i ansiktet!» pleide hun å si. Rebecca derimot, sa: «Sprut på meg! Overalt, mer, mer!», og fikk blodet hans til å koke av lyst.

Nå var det annerledes. Sminken hennes var liksom ikke fullt så sexy lenger – snarere i overkant, nesten horete. De korte skjørtene var ikke så opphissende som de hadde vært den helgen de møttes på hotellet i Bergen. Da de møttes hadde de faste brystene hennes gjort ham grenseløst kåt, men senere hadde tanken på at de var kunstige blitt umulig å glemme; hver gang han tok på dem, kjente han at de var for harde og urørlige til å være naturlige. De kjentes kalde. Og sexen? Den hadde vært så løssluppen, nærmest skitten, i starten. Kona hans måtte være kjedelig, mente Rebecca, siden hun ikke likte å suge. Med denne ungjenta kunne han få gjøre hva han ville, så han måtte endelig si fra om han ønsket seg noe spesielt. Sprute i munnen hennes? Klart det. Prøve en ny stilling? Gjerne. Pule henne i rumpa? Det var bare å ta med glidemiddel, så skulle han selvfølgelig få prøve det trangeste hullet hennes …

Det hadde vært så deilig å prøve noe nytt, og det var nok grunnen til at han fortsatte å treffe henne, i stedet for å la det bli med ett enkelt sidesprang. Han hadde skaffet seg en ny, uregistrert mobiltelefon, og brukte alltid den til å ringe nummeret hun ga ham etter den første kvelden. I starten hadde han brukt mye tid på å tenke ut unnskyldninger overfor kona også, men det lot ikke til at hun brydde seg så mye om at han stadig dro på fisketurer i helgene. Han hadde kommet noe skamfull tilbake etter et slikt opphold, og vurderte å fortelle henne alt sammen, men det virket som at hun knapt hadde merket at han var borte. Forholdet hadde tydeligvis kjølnet på hennes side også … Enkelte ganger tenkte han at den eneste grunnen til at de ikke hadde tatt ut skilsmisse, var at de ikke ville endre på de gamle vanene de hadde falt inn i – men noe annet enn et ekteskap i navnet var det neppe. Barna hadde flyttet ut, og de samarbeidet om praktiske gjøremål mer av gammel vane enn lidenskap. Sex, det hadde de nesten aldri lenger. Om de hadde det, så var det alltid det samme. Rent, rolig, pent og pyntelig.

Så han fortsatte å treffe Rebecca. Den unge tøsen med veltrent, solbrun kropp, som la seg på ryggen og oppmuntret ham til å komme utover seg. Men også dette hadde altså blitt en vane etter hvert. Han knullet henne det gikk for ham, og han kom utover kroppen hennes før han avtalte neste møte. Samme tid neste uke? Det var nesten som om han bestilte time hos legen. Akten også, hadde nesten blitt … mekanisk. Den sitrende spenningen som nærmest overmannet ham den første gangen … vel, den … uteble. Når han banket på hos henne så visste han hva som skulle skje. Spenningen ved at denne affæren var umoralsk og tabu hadde også ebbet ut, siden han knapt trengte å anstrenge seg for å skjule noe for kona. Til å begynne med hadde hjertet hans slått salto bare av tanken på å bli avslørt, men senere kom følelsen om at kona allerede visste – og egentlig ga blaffen.

**

Det var en kveld som mange andre. Kaldt ute, varmt inne med fyr på peisen; de hadde tatt et par glass vin, og endte opp i senga. Hun spredte bena for ham, lot ham trenge inn i seg og tilfredsstille seg på henne. Han var ikke så ung som han en gang var, og kjente at han ikke ville holde ut mange minuttene. Det var ikke så nøye; han ville bare tømme seg – få utløsning for første gang på en uke og kjenne orgasmen løsne på stresset i kroppen. Han økte tempoet idet han kjente det nærme seg. Et par harde støt inn i dypet for å komme over kanten, før han rykket seg ut og pekte lemmet skrått oppover mot henne. De frigjørende krampene kom, og sendte strålen i en liten bue utover kroppen hennes. Deretter skulle hun få slikke ham ren, for det likte hun; Jonas krabbet raskt over henne og førte lemmet inn mellom leppene hennes. Grep henne i håret og var litt røff mot henne, slik hun likte. Han kjente at ereksjonen ikke ga seg helt – så han grep tak i bena hennes og snudde henne rundt.

«Åh, Jonas da! Hva er det du gjør med meg …?»

Sjokket veltet nedover ham som en bøtte kaldt vann. Hvor mye vin hadde han egentlig drukket? Hvordan var det mulig at han hadde glemt hvor han var? Jonas ble stående og se på det sjokkerte uttrykket til sin kone. Hun måpte som en overrasket gullfisk, og seige, hvite dråper rant nedover haken hennes. Hun sto på alle fire med sin manns lem halvveis inne i seg, og det virket et øyeblikk som at ingen av dem visste riktig hva som foregikk.

Han forsto det ikke. Lydene hadde jo vært de samme …? Hun hadde ynket seg og bedt ham komme idet han begynte å nærme seg; hun hadde latt seg gripe i håret og tatt lemmet hans i munnen; latt ham kaste henne rundt på alle fire uten å stritte imot … men hvordan hadde han kunnet gå surr i hvilken kvinne han hadde sex med?

«Hva gjør du …?» hørte han igjen sin kones svake stemme klynke fra sengekanten.

Hjertet slo raskere enn på mange år. Adrenalinet flommet igjennom ham og fikk hendene hans til å dirre. Der sto han, på kne bak sin kone, halvveis inne i henne. Hele rommet ble dødsstille. Alt som hørtes var to pustende mennesker. Han ble stående et øyeblikk – usikker på hva han skulle gjøre, til den spake kvinnestemmen igjen fylte ørene hans.

«Mer…?»

Senga knirket. Ereksjonen så ikke ut til å ville gi seg, og hun var så varm og myk som han aldri hadde kjent henne. Han la forsiktig hendene rundt hoftene hennes og presset seg inn. Hun utbrøt et stønn av nytelse han ikke kunne huske å ha hørt på mange, mange år.

«Mer?» fikk han frem, med grøtete stemme.

«Ja, mer, snille du …» hvisket hun tilbake.

Han holdt fast i henne med hendene og lot seg gli inn og ut; hun begynte å pese og strammet til rundt lemmet hans.

«Liker du det?» sa han og gjorde stemmen hard mens han gled inn i henne bakfra.

«Ja, jeg liker det … Fortsett, snille …»

«Vil du ha det hardere?»

«Ja, jeg vil ha det hardere …»

«Hva sa du?»

«Jeg vil ha det hardere!»

Jonas begynte å støte hardt inn i henne, til hennes stadig mer høylytte lyder. Hun vred på seg og stønnet, han holdt henne fast og brukte henne.

«Jeg hørte ikke – hva vil du ha, sa du?» fortsatte han mens han dunket det harde lemmet til bunns.

«Hardere! Ta meg hardere!» ropte hun og peste.

Rebecca likte å bli tatt slik, og ville gjerne bli kilt med en finger over analåpningen også. Hjertet hamret vilt i brystet på Jonas idet han bestemte seg for å prøve det samme på sin kone. Det kom et hvin der oppe fra hodeenden idet han spyttet for å gjøre det glatt, og presset tommelen innenfor. Straks etter begynte hun å skjelve. Det hadde ikke skjedd på årevis.

«Vent, vent …!» klynket hun og hele kroppen frøs idet hun fikk orgasme.

«Flink jente …» sa Jonas og presset seg så langt inn i dypet han maktet.

«Åh, guuud, vent, ikke …»

Hun skalv, stønnet og peste. Til slutt ble hun stående og puste tungt, og tankene hans gikk tilbake til de tidligste dager da de var sammen, og hvordan hun hadde elsket å bli tatt i denne stillingen, til det gikk for henne igjen og igjen – aldri ville hun stoppe, og så følsom var hun, at orgasmene kom som perler på en snor hvis han fortsatte.

«Du skal komme igjen,» sa han hardt, grep tak i hoftene hennes og sank inn til bunnen på ny.

«Nei, vent da, kan du ikke …»

Han ventet ikke. Et minutt senere skalv hun igjen, og stemmen hennes ble så lys at den forsvant. Han hadde elsket dette da de først ble sammen; hvordan deres hete lidenskap ikke lot seg styre, og at de ikke fikk seg til å stoppe. Han elsket henne – moren til deres barn, den deilige, modne kvinnen som han en gang i ungdommen hadde giftet seg med. Nå var det som at hun var hans igjen, som at de var nygifte og ikke enset annet enn hverandres nytelse.

            Han fortsatte å ta sin kone så hardt at senga hørtes ut som at den skulle knekke sammen. Hendene hans knadde og dasket de fyldige skinkene hennes. Klaskelyder fylte rommet og overdøvet nesten stønnene deres – ja, for han stønnet også. De stønnet og peste begge to, så høyt at de saktens kunne høres ute fra gata, men det var ingen av dem som brydde seg om det. De fortapte seg i nytelsen så lenge den varte – helt til Jonas kjente krampene klemme mellom bena på nytt.

«Jeg skal komme utover deg,» sa han og tok lemmet i hånda.

«Nei, vel … nei nei …» sa hun svakt, men hun snudde seg rundt på ryggen mens hun sa det.

Det sprutet og rant, dryppet fra ham og ned på magen hennes, og de ble stående og se på hverandre mens dråpene fløt utover huden hennes og blandet seg med svetten.

Til slutt la de seg side om side i senga. Der ble de liggende mens de prøvde å få igjen pusten.

«Jeg trodde hadde mistet lysten på sånt …» sa Jonas og brøt stillheten.

«Det samme trodde jeg om deg,» svarte hun og ga ham et vennskapelig klapp på magen. «Jeg ble så perpleks når du tok meg – jeg skjønte liksom ikke hva du gjorde før det var for sent å si noe, og så kjente jeg at det var så godt at jeg ikke ville stoppe … Men det med fingeren bak – hvem er det som har lært deg sånne skitne triks? Den lille tøsen i Bergen, kanskje?»

«Jaså, du visste om henne?» svarte han og oppdaget at han var forbausende rolig; det kom vel ikke akkurat som noe sjokk at kona hadde funnet ut av det.

«Ja, jeg har visst om det en stund … men du kan godt slutte å treffe henne nå, og heller begynne å gjøre skitne ting med din kone i stedet …»

Jonas smilte. Han kjente varmen bre seg i brystet, og det var ingen tvil i stemmen hans da han svarte.

«Det vil jeg veldig gjerne, elskede …»

Legg igjen en kommentar