Fakta om noen eventyr…

Denne novellen er vist 9404 ganger.

De eventyrene du leser her på erotikknett har det til felles at de er skrevet om fra original eventyret, slik at de skal få ett mer erotisk tilsnitt.
Alle som har lest vår versjon av snehvit, askepott eller rødhette vet at det var ikke slik eventyret EGENTLIG var.
Men vet du hvordan eventyret egentlig var?

Tornerose
Alle har hørt eventyret om Tornerose som sovnet inn etter å ha fått en forgiftet flis fra rokken i fingeren.
Hun ble så liggende i slottet til en omreisende prins kom og vekket henne fra søvnen med ett kyss…
FEIL!
Hun BLE forgiftet og hun sov, men det var ikke noe kyss som vekket henne. Den omreisende handelsreisende som tittet innom voldtok den sovende Tornerose, hun våknet ikke, men ble gravid.
Ni måneder senere fødte hun tvillinger, en sønn som fikk navnet Sol og en datter som fikk navnet Måne.
Hun våknet av den dype søvnen når Sol sugde på hennes finger og fikk sugd ut flisen.
Den handelsreisende tittet innom slottet noen måneder senere, siden han nok en gang ville ha seg ett kjapt nummer, men nå var Tornerose våken.
Han aksepterte farskapet og fikk seg nok sex en ukes tid, før han reiste hjem til sin kone. (Som han naturligvis ikke fortalte Tornerose om)
På ett vis fikk hans kone nyss om Tornerose og barna, hun sørget derfor for å få de tatt til fange, og beordret kokken til å kappe strupen på barna og servere dem til mannen som middag.
Først halvveis i måltiden fortalte hun ektemannen hva han satt og spiste.
Det hun ikke visst var at kokken ikke hadde hatt hjerte til å drepe barna, han hadde strupeskåret en geit og serverte den som middag.
Senere greier mannen å flykte med Tornerose og barna….
Den første nedskrevne versjonen av dette eventyret kommer fra Italia og finnes i Giambattista Basile’s bok Pentamerone fra 1636.
I samme boken finner man for øvrig den eldste kjente utgaven av Snehvit, som brødrene Grimm gjorde kjent 200 år senere… Snehvit er nok ett eventyr fylt av grusomme detaljer, de fleste av de er med i Berit Hagens versjon.
Det er allikevel Charles Perrault som må få æren for at eventyret om Tornerose er blitt bevart helt frem til i dag. Hans eventyr samling fra 1697 sørget for en enorm spredning og anerkjennelse av eventyr som utrykksform.

Askepott
Askepott er det første eventyret som ble skrevet ned.
Det skjedde i Kina for 1150 år siden.
Hvor lenge eventyret hadde gått fra munn til munn før det ble skrevet ned, aner ingen.
Det som er sikkert, er at eventyret ikke er slik Disney fremstiller det, men mer som Berit Hagens eventyr, hvor stemora kapper av tærne og hælen på datterens fot for at den skal passe i den berømte skoen.
Det finnes for øvrig over 700 forskjellige versjoner av dette eventyret fra forskjellige tidsperioder over hele verden.

Rødhette og ulven
Rødhette og ulven er ett annet eventyr som Charles Perrault må ta en stor del av æren for at vi kjenner den dag i dag.
Det eksisterer ingen eldre nedskrevne versjoner av dette eventyret enn hans som kom ut i 1697.
Det som er verdt å merke seg med dette eventyret er at Bestemor blir spist opp av ulven og ikke bare det, Rødhette blir også ulvemat!
Dialogen som vi alle kjenner med ” så storøyne du har, å så store tenner du har osv…” var med allerede den gang, men da var bestemor fortært og Rødhette ble fortært som straff for å drive gjøn med ulven.
Det gikk allikevel ikke lang tid før det kom nye utgaver av eventyret hvor Rødhette overlevde, men det var først i brødrene Grimm’s utgave at også bestemor kom fra det med livet i behold.
Det finnes også atskillig mer makabre utgaver av dette eventyret, blant annet ett hvor ulven tapper bestemors blod på flasker og lurer Rødhette til å drikke det.
Er det ikke fint at vi ikke behøver å fortelle barna våre eventyrene slik de VIRKELIG var?

Av: M.C

Legg igjen en kommentar