Vesle Åse Dåsepike

Denne novellen er vist 8229 ganger.

Vesle Åse Gåsepike er et eventyr fra samlingen til Asbjørnsen og Moe. Historien går ut på at en prins skal teste jentene han skal gifte seg med, ved hjelp av en magisk stein. Jentene som skal testes er ikke jomfruer, akkurat, så de sender Åse Gåsepike over steinen og til sengs med prinsen – hvor det forøvrig ikke kan skje stort om natta, for hun testes tre ganger, og hver gang prinsen spør etterpå, er jenta jomfru når hun går til sengs. Men i løpet av natta (prinsen sover, han), bytter den respektive jenta med jomfru Åse Gåse, og så røper steinen hvor mange kjærester jenta har hatt. Hoi! Men de fikk hverandre til slutt og levde lykkelig alle sine dager og sånt. Skjønt, det gjør de jo i denne utgaven også…

Det var en gang en konge som hadde vært i det fjerne østen og lært av sjeikene der borte, og denne kongen hadde så mange koner at han måtte ansette ei jente for å holde rede på hvilken av konene som sto for tur til å ha sex med ham. Hun hette Åse, og så kalte de henne for Åse Dåsepike.

Nå var det en kongssønn fra Engeland som skulle ut og fri; ham satte Åse seg i veien for.
– Sitter du der, du vesle Åse? sa kongssønnen.
– Ja, jeg har sjekket dåser i hele dag og er helt gåen, jeg venter kongssønnen fra Engeland i dag, sa vesle Åse.
– Ham kan du ikke vente å få, sa prinsen.
– Jo, skal jeg ha ham, så får jeg ham nok, sa vesle Åse.

Det ble så sendt bud til alle land og riker, som skulle ta av de vakreste prinsessene; dem ville prinsen velge mellom. En av dem likte han så godt at han reiste etter henne og ville gifte seg med henne, og han var både glad og kåt da han hadde fått henne til kjæreste. Men så hadde prinsen en magisk buttplugg. Prinsen var nemlig av den typen som likte nr. 2! Men han likte også tanken på å være den første i toer’n. Den grisen. Men det var altså den magiske buttpluggen. Den visste allting, den buttpluggen, og da prinsessen kom, så sa Åse Dåsepike til henne at hvis hun hadde blitt tatt i rumpa før, og ikke visste seg fri for noe hun ikke ville at prinsen skulle vite, så måtte hun ikke la ham bruke den buttpluggen på henne, «for den sier ham all ting om deg,» sa hun. Da prinsessen hørte det, ble det sorg på henne, kan du vite; men så fant hun på å be Åse om hun ville gå i steden for henne og legge seg med prinsen om aftenen, og når han hadde sovnet, skulle de bytte om igjen, så han hadde den rette hos seg når det ble lyst om morgenen.

Det gjorde de.

Åse Dåsepike la seg til sengs med prinsen, hun. Det var så mørkt at han ikke så at det var henne. Han la henne bare på rygg, brettet opp nattserken og begynte å rundslikke henne så Åse Dåsepike vred seg av nytelse i prinsesenga. Buttpluggen lå på luringa og mens prinsen slikket Åse, stakk han den inn i nummer en. Åse stønnet av både begeistring og lyst mens hun vred seg av begjær. Prinsen var ikke så rent lite ør i hodet selv han, da han tok ut buttpluggen, presset den inn i rumpa på Åse og spurte med hviskende stemme:
– Hvem er det som ligger i min seng?
– Ren og skjær rumpejomfru, sa buttpluggen. Prinsen jublet og la buttpluggen fra seg ved hodeputa, snudde Åse rundt så hun ble stående på alle fire med rumpa til værs og revna tilgjengelig. Prinsen måtte føle seg fram, men det var som om han kunne gå etter lukta, så deilig dufta det av Åses dåse. Han sank dypt inn mens hun remjet av nytelse, og tok henne bakfra i harde tak før han lykkelig skiftet over til nummer to. Innen natten var over, kunne Åse Dåsepike knapt tenke tanken på å sitte neste dag. Så la de seg til å sove, men da det led på natten, kom prinsessen og la seg i steden for Åse.

Om morgenen da de skulle stå opp, ville prinsen ha en runde til og stakk buttpluggen inn i rumpa til jenta, og så spurte prinsen buttpluggen igjen:
– Hvem er det som ligger i min seng?
– En som har hatt tre pikker i rumpa si, sa buttpluggen. Da prinsen hørte det, ville han ikke ha henne, det kan en nok vite, og så sendte han henne hjem igjen og tok seg en annen kjæreste i steden.

Da han skulle besøke henne, hadde vesle Åse Dåsepike satt seg i veien for ham igjen, selv om hun var øm i rumpa.
– Sitter du der, du vesle Åse? sa kongssønnen.
– Ja, jeg har sjekket dåser i hele dag og er helt gåen, jeg venter kongssønnen fra Engeland i dag, sa vesle Åse.
– Ham kan du ikke vente å få, sa prinsen.
– Jo, skal jeg ha ham, så får jeg ham nok, sa vesle Åse.

Med den prinsessen gikk det akkurat like ens med den første, på det nær, at da hun sto opp om morgenen, sa puttpluggen at hun hadde hatt seks pikker i rumpa si! Så ville prinsen ikke ha henne heller, og jaget henne sin vei; men enda en gang syntes han da han fikk prøve om han ikke skulle kunne finne en som var ren og skjær rumpejomfru; han lette da vidt og bredt igjen i mange land, til han fant en han kunne like.

Men da han skulle til henne, så hadde Åse Dåsepike satt seg i veien for ham igjen.
– Sitter du der, du vesle Åse? sa kongssønnen.
– Ja, jeg har sjekket dåser i hele dag og er helt gåen, jeg venter kongssønnen fra Engeland i dag, sa vesle Åse.
– Ham kan du ikke vente å få, sa prinsen.
– Jo, skal jeg ha ham, så får jeg ham nok, sa vesle Åse.

Da prinsessen kom, så sa Åse Dåsepike til henne, likesom til begge de andre, at hvis hun hadde blitt tatt i rumpa før, og ikke visste seg fri for noe hun ikke ville at prinsen skulle vite, så måtte hun ikke la ham bruke den buttpluggen på henne, «for den sier ham all ting om deg,» sa hun. Da prinsessen hørte det, ble hun ille ved, men så var hun like så ful som begge de andre, og bad Åse om hun ville gå i steden for henne og legge seg med prinsen om aftenen, og når han hadde sovnet, skulle de bytte om så hadde han den rette hos seg når det ble lyst om morgenen.

Det gjorde de.

Vesle Åse Dåsepike la seg til sengs med prinsen, hun. Det var så mørkt at han ikke så at det var henne. Han la henne bare på rygg, enda kåtere enn første og andre gang de danset sengepolka. Han brettet opp nattserken helt opp til haka hennes og begynte å kna brystene og rundslikke dem, så Åse Dåsepike vred seg av nytelse i prinsesenga. Prinsepikken ble gnidd mot venusberget hennes, så hun ble rent ør i hodet av lyst og lengsel. Prinsen kysset seg nedover, inntil han ble liggende på magen mellom Åses skrevende knær og med Åses Dåse rett for nesa. Den ga han en så grundig behandling at Åse ikke visste verken opp eller ned, men hun visste ut og inn! Buttpluggen lå på luringa og mens prinsen slikket Åse, stakk han den inn i nummer en. Åse stønnet av både begeistring og lyst mens hun vred seg av begjær. Prinsen var ikke så rent lite ør i hodet selv han, da han tok ut buttpluggen, presset den inn i rumpa på Åse og spurte med hviskende stemme:
– Hvem er det som ligger i min seng?
– Ren og skjær rumpejomfru, sa buttpluggen. Prinsen jublet og la buttpluggen fra seg ved hodeputa, snudde Åse rundt så hun ble stående på alle fire med rumpa til værs og revna tilgjengelig. Prinsen måtte føle seg fram, men det var som om han kunne gå etter lukta, så deilig dufta det av Åses Dåse. Han sank dypt inn og ga jernet mens hun remjet av nytelse, og tok henne bakfra i harde tak før han lykkelig skiftet over til nummer to. Innen natten var over, kunne Åse Dåsepike knapt tenke tanken på å sitte neste dag.

Ut på natten fant prinsen fram barberhøvelen og rakte av alt kjønnshåret til Åse Dåsepike mens hun sov, for prinsen kunne nok skjønne at det ikke gikk riktig til, og så ville han ha et merke han kunne kjenne igjen den på, som var den rette, må vite! Da prinsen hadde sovnet, kom prinsessen og jaget Åse ut av senga igjen, og la seg selv i senga ved siden av prinsen.

Om morgenen da de skulle stå opp, ville prinsen ha en runde til og stakk buttpluggen inn i rumpa til jenta, og så spurte prinsen buttpluggen:
– Hvem er det som ligger i min seng?
– En som har hatt ni pikker i rumpa, sa buttpluggen, og da prinsen hørte det, ble han så harm at han jaget henne straks på timen, og så spurte han buttpluggen hvordan det kunne henge sammen med disse prinsessene som han hadde brukt buttpluggen på, for det kunne han ikke skjønne, sa han. Buttpluggen fortalte da hvordan det hadde gått til at de hadde narret ham og sendt Åse Dåsepike i steden for seg. Og Åse var jo hans rumpejomfru, derfor var det alltid det rette svaret når prinsen spurte første gang. Det ville prinsen ha greie på; han gikk ned til henne der hun satt og holdt rede på alle dåsene til kongen og hvem sin tur det var, for han ville se om hun var glattbarbert.
– Er hun det, er det best å ta henne til dronning, tenkte han. Da han kom der ned, så han med en gang at hun satt så rart i stolen, for Åse hadde aldri vært barbert før, og det klødde, må vite. Prinsen spurte om de ikke skulle ta seg en tur og hoppe i høyet, men Åse svarte at hun hadde fått flatlus og at det klødde så innmari, og prinsen ville nok ikke bli smittet.
– La meg få se, sa prinsen, men Åse ville ikke ta av seg trusene. Så tok prinsen fatt i Åse, rev av henne både skjørt og truse og da kjente han igjen den glattbarberte dåsa. Uten flatlus var den også!

Så tok han henne med seg til kongsgården og ga henne fullt opp av stas, gilde klær, dildoer og buttplugger, og siden holdt de bryllup, og på det viset fikk vesle Åse Dåsepike kongssønnen av Engeland likevel hun, bare for det hun skulle ha ham. Og snipp snapp snute var det eventyret ute.

Av: Berit Hagen

Legg igjen en kommentar