Fjellets muligheter

Denne novellen er vist 30837 ganger.

Denne turen skulle handle om meg, om å finne tilbake til meg selv. Det siste jeg forventet var dette… 

En lett sommerbris kom overraskende og befriende nedover fjellsiden. Snøen lå som et gråhvitt teppe på toppen av Glittertind, men her jeg sto var alt grønt, gult og solvarmt. Det var langt til toppen, og vinden som kjølte ned kroppen min, kom som bestilt. Prikker av svette piplet gjennom den tynne, litt skitne singleten jeg hadde på meg. Jeg hadde hatt den på i to dager, og den bar preg av det. Samma faen. Jeg var ikke på fjellet for å treffe jenter. Tvert imot. Jeg ville helst ikke treffe noen.  Jeg hadde telt. Jeg hadde kniv. Jeg hadde høyrehånden. Denne turen handlet om meg, om å finne tilbake til den jeg var før jeg traff damen som snudde opp ned på alt.

 

Det var rett før sommerferien at alt gikk til helvete mellom meg og Vilde. Jeg hadde sett det komme en stund, men da hun motvillig fortalte meg om forholdet hun hadde hatt med en fyr på jobben, traff det meg likevel som et knyttneveslag i mellomgulvet. Jeg hadde hørt om Steinar, om hans gode humor, om musikksmaken som var så lik min, om hvordan de to likte å ta lunsj i parken sammen. Jeg hadde ikke sagt noe på det. Jeg hadde latt det skje. Jeg hadde stolt på henne.

 

For all del. Jeg angret ikke på at jeg stolte på henne. Hun hadde aldri gitt meg noen grunn til det motsatte, og det at hun nå hadde falt for fristelsen, det fikk bli hennes problem. Kanskje var det aldri meningen at det skulle bli oss. Kanskje var det nettopp dette jeg trengte for å komme meg videre? Videre til nye og spennende erfaringer? Jeg foret meg selv med den tanken, som en medisin som smaker vondt, men som gjør en bedre med tiden.

 

Luften i Jotunheimen skulle puste nytt liv i meg, gi meg troen tilbake på det gode i jenter. Vilde hadde knust alt. Hun hadde gitt meg alt som var av gode grunner til å stole på henne, for så å slenge alt sammen rett i trynet på meg. Jeg var sint. Der satt jeg, i herlig, friskt gress og blomster. Solen varmet perfekt, og lydene av insekter og fugler var det eneste som omga meg. Likevel satt jeg der i gressbakken og var sint. Hva i helvete var det den fyren hadde som var verdt å ofre mange års vennskap og kjærlighet for? Skulle jeg nå velsigne deres forhold, og bli den forståelsesfulle vennen hennes? Som hun kunne komme til med sine problemer? Ikke faen. Hun skulle få seile sin egen sjø. Hun hadde tatt sitt valg, og det inkluderte ikke meg.

 

Starten på min nye tilværelse skulle altså starte her, i tjukkeste fjellheimen. Jeg smilte litt, mest for å prøve å få opp motivasjonen, da jeg hektet sekken på ryggen for siste gang denne dagen. Det var bare et par timers gange igjen, før jeg skulle være på hytten der jeg etter planen skulle tilbringe natten. Glittertind skulle bestiges dagen etter.

 

Turistforeningens hytter ligger sporadisk i hele Jotunheimen, og etter det jeg hadde hørt, skulle denne ha både dusj og ølservering. Etter tre dager med steinrøys, lange turer og bekkvann, skulle det bli deilig  å slå seg ned inntil en hyttevegg, med en iskald øl.

 

De siste hundre meterne til hytta gikk nærmest i lett joggetempo. Jeg kunne kjenne lukten av såpe, og kunne ikke vente med å vrenge av meg de svette klærne.

 

Hytten lå i åpent landskap, og det var bygget en treplatting på forsiden, som vendte ut mot dalen. Inntil hytteveggen, like ved steintrappen foran inngangsdøren, lå det to sekker. Jeg kjente at jeg likte tanken på selskap, selv om jeg egentlig var her for å være alene. Det skulle et ekstra hardt puff til for å åpne døren på hytten, og min forestilling om serveringspersonale og  god mat ble ettertrykkelig knust da jeg satte fjellstøvlene inn på det mørke, knirkende tregulvet. Det luktet litt rått, men det var lunt og rent, og de gamle hyttemøblene så innbydende nok ut.

 

Men hvem var det sine sekker som sto utenfor? Kunne det være noen pene turjenter? Jeg arresterte meg selv raskt i å tenke positivt, men måtte le litt av meg selv. Jeg hadde tross alt ikke tenkt på Vilde og all faenskapen på minst en time, og var lett stolt av meg selv. Visst kunne hun glemmes.

Jeg tok en rask titt på hva som fantes i hytten, og skuffelsen var ikke til å legge skjul på. Ikke noe kjøleskap. Ikke noe øl, og ikke noe mat. Det var med lettelse jeg kunne konstatere at hytten hadde strøm og varmt vann. Jeg tok med meg håndkle, og låste meg inn på baderommet.

 

Solen var i ferd med å smyge seg ned over toppene i fjellheimen, og lyden av insekter og fugler stilnet nesten umerkelig. Det var litt kaldere ute, da jeg satte meg på steinhellene utenfor, nydusjet og øltørst. Det føltes deilig å være ren, og med ett begynte tankene igjen å sveve. Siste gang jeg hadde sex med Vilde. Det var kaldt, kjedelig og fullstendig etter rutinen. Jeg husket at hun var flink til å suge meg. Hun hadde en spesiell måte å la tungen rulle rundt pikken mens hun sugde. Hun pleide å se opp på meg, mens hun holdt rundt skaftet og kysset det steinharde hodet. Det var en kåthet i de øynene som fikk meg svimlende, desperat. Jeg så henne aldri i øynene den siste gangen.

 

Knitring i lyngen kunne høres like ved hytten. Så litt latter. Det VAR jenter! Jeg tenkte raskt. Vi var på fjellet. Ingen tenker vel på sex og slike ting her oppe? Nei, her måtte jeg bare bite tennene sammen, og holde mine kåte tanker for meg selv. Alt dette tenkte jeg, allerede før jeg hadde sett dem. Da de omsider sto foran meg, var jeg helt i egne tanker.

 

– Hei. Lenge siden du kom? spurte den ene jenten. Hun hadde lyst, ganske kort hår. Rufsete. Det så ikke ut som de hadde dusjet på en stund, de heller. Hun strakk hånden fram og hilste. Hun het Ina. Venninnen hilste også. Hun het Liz, med Z. Hun hadde langt, mørkt hår, som var praktisk satt opp i en hestehale. Kinnene hennes var litt røde av solen, og hun hadde et søtt, vennlig ansikt, brune øyne og store lepper. De var litt tørre og sprukket, men innbydende. Hun smilte bare så vidt, og sa ingenting.

 

Venninnen Ina var langt mer snakkesalig. Hun fortalte at de hadde vært oppe på en liten totimers tur på en høyde like overfor hytten. De skulle også sove her denne natten. Jeg spurte dem ikke om alderen, men slo fast at de måtte være litt over tjue begge to. Videre fortalte hun om planene deres for turen videre, om hvor de hadde vært og hvor de skulle. Jeg fikk nok ikke med meg alt. Jeg klarte ikke la være å se på Liz. Hun så fullstendig uskyldig ut. Hun så koselig ut. Vennlig. Deilig.

 

Det slo meg som helt tydelig at Ina var den dominerende av de to venninnene. Hun pratet mest, og hun pratet fort. Begge var fra østlandet et sted, og slik jeg forsto det, hadde de vært venninner lenge. De to gikk inn for å dusje, og jeg satt igjen utenfor. Kun én ting virret rundt i hodet mitt. Hva jeg ikke ville gjort for å få Liz. I denne hytten. Nå, i dag. Det var noe med hennes sjenerte vesen, hennes litt tilbakeholdne smil, de store innbydende leppene. Jeg gikk inn i stuen, og tente den eldgamle lampen som hang over bordet. Det lyste ikke mye, og jeg fornemmet en koselig, intim stemning. Tenk om det bare hadde vært Liz som kom gående. Tenk om det bare hadde vært én sekk som sto utenfor da jeg kom.

 

– Synd at det ikke var noe øl her da, sa Ina, og satte seg ned i stolen rett ovenfor meg. Hun var våt i håret, og fisket opp en flaske fra joggebuksen. Hun smilte lurt. Jo da. Jentene hadde pinadø med seg noe sterkt.

 

– Ha ha! Kødder du? lo jeg. Litt alkohol i blodet kunne jo umulig skade nå.

 

– Ina da. Skal vi drikke det svineriet der, kom det fra gangen. Det var Liz som kom inn i stuen. Hun smilte litt mer åpent, som om dusjen hadde fått opp humøret hennes, og da hun så rett på meg, er jeg sikker på at hjertet mitt hoppet over et slag eller to. Hun hadde på seg en pyjamasbukse i flanell, og en hvit t-skjorte. Jeg kunne se at hun hadde en utrolig kropp. Rumpeballene var lette å se gjennom flanellstoffet, og de beveget seg fritt og perfekt. Hun hadde bh under t-skjorten. Jeg kunne se frynsene, selv om jeg intenst prøvde å se antydninger til brystvorter. Hun satte seg i samme sofa som meg, men helt inntil den motsatte siden. Kanskje hun la merke til at jeg kikket på henne? Det var mørkt ute nå, og faren for at andre kom til hytten var for lengst over.

 

Vi ble sittende der å prate. Spriten jentene hadde med seg smakte ikke godt, men den varmet. Jeg følte meg glad. Jeg hadde på en måte slått meg til ro med at vi tross alt bare var på fjelltur. Jeg prøvde å la være med å tenke på Liz, på sex, men det var vanskelig. Hun hadde tatt lypsyl på leppene, og nå glinset de inviterende mot meg. Jeg tror ikke hun tenkte over det selv. Ikke ett sekund. Hun visste ikke selv, hvor gudbenådet deilig hun var. Det var jeg helt sikker på. Hun fortalte meg ikke så mye om seg selv, men hun spurte mye, og hun lyttet når jeg svarte. Hun virket veldig interessert, og så mye på meg. Det føltes veldig godt, og etter hvert som vi ble sittende litt mer vendt mot hverandre, fikk jeg en følelse av at hun ville nærmere meg. Hun fuktet leppene ofte, som om hun kunne se at jeg ble mer og mer tent der jeg satt.

Som det var den største selvfølgelighet, la hun hånden opp på sofaryggen, som om hun skulle sette seg litt bedre til rette. Hånden hennes berørte min, og selv om hun så vidt var borti meg med en finger, gikk det som et lyn fra hånden min, og rett gjennom kroppen. Hun smilte mot meg, og jeg kunne kjenne pusten hennes. Det luktet litt av sprit, men jeg ville ingenting mer enn å kysse henne. Lene meg mot henne, stryke det mørke håret hennes bakover, og kysse henne. Holde henne bestemt med begge hendene, og kysse henne lenge, dypt og varmt. Jeg tror jeg holdt på å si det til henne, da Ina brøt stillheten.

– Nei, nå begynner dere å se helt forelsket ut der borte. Jeg går og pusser tennene, og kryper til køys, sa hun.

De ordene var som balsam i ørene mine, men mine idéer ble raskt slått ned, da Liz også reiste seg.

– Ja, det er jo litt sent. Jeg legger meg jeg også, sa hun. Hun så på meg med et ubestemmelig blikk på veien ut. Et lite smil, som jeg nesten oppfattet som «en annen gang, kanskje?»

Jeg lente meg bakover, sukket, og kunne ikke få Liz nydelige ansikt ut av hodet.  Ok . Det var bare å bite det i seg, og komme seg i seng.

 

Hytten hadde tre soverom. De lå alle på samme side av en smal gang, og jentene sto på badet begge to. Jeg kunne høre at de fniste litt, og hvisket. Jeg var mest irritert over at kvelden hadde blitt avsluttet da jeg egentlig ville starte den. Sammen med Liz.

 

Jentene forsvant inn på et rom, og jeg pusset tennene, kastet litt vann i ansiktet og tuslet inn på rommet mitt. Det var deilig temperatur i rommet, så jeg lot soveposen være åpen. Jeg lå der en stund. Så rett opp i plankene på køyen over meg. «Her pulte vi, 12.4.1999», sto det skrevet på en av plankene. Jaja, så det hender altså med noen, tenkte jeg, før søvnen må ha tatt meg.

 

Jeg aner ikke hva klokken var, da jeg våknet igjen. Det var midt på natten, og det var så vidt mulig å se noe som helst. Det gikk frysninger nedover ryggen min, da jeg hørte at døren var i ferd med å åpnes. Det laget en knakende lyd av tre mot tre, og det ble gjort med stor forsiktighet. Jeg så at det var Liz.

– Hsssj….,hvisket hun. – Ina sover.

 

Jeg sa ikke ett ord. Jeg lå helt stille, nesten bevegelseshemmet av tanken på hva som nå kunne komme til å skje. Hun lukket døren inntil, uten å lukke den helt. Hun hadde t-skjorten på seg, men lårene hennes var bar. Håret var løst.

 

Hun kom helt bort til meg, og satte seg på kanten av sengen. Så bøyde hun seg over meg, og jeg fikk endelig kjenne de leppene jeg hadde fantasert om. Hun kysset meg veldig forsiktig, som om hun ikke visste om jeg ville. Det var et spørrende kyss, og da jeg svarte med å dra henne nærmere meg, lot hun tungen gli forsiktig sammen med min. Hun smakte mildt av tannkrem, og jeg kunne kjenne at hun pustet tungt. Hun smøg kroppen ned i sengen ved siden av meg, samtidig som vi fortsatte å kysse. Det var ømme, sultne tungekyss, og jeg kjente at jeg var bankende hard. Jeg var så kåt at det var svimlende, og hun strøk hånden over brystkassen min, nedover magen, og ned på låret mitt. Jeg kunne kjenne pusten hennes gikk over i et lydløst stønn da hun førte hånden over pikken min, og grep forsiktig rundt den. Hun kjente min harde kåthet, og jeg klarte ikke holde hendene mine unna henne. Jeg kysset henne på halsen, og ned mot kragebenet, mens jeg grep fast rundt det ene brystet hennes. Det var mykt, og brystvorten var hard. Jeg dro t-skjorten hennes opp over hodet, og la meg mer over henne. Kysset henne oppover halsen, bak øret, og nedover igjen. Hun strakk seg bakover da jeg tok begge brystene hennes i hendene, og lot tungen rulle over brystvortene hennes. Hun gispet, men klarte å være stille.

 Jeg fortsatte å kysse brystene hennes, mens jeg lot en hånd bevege seg ned mot kjønnet hennes. Da jeg spredte leppene med fingrene, og lot langefingeren gli innenfor, kunne jeg kjenne at hun var dryppende våt. Jeg klarte ikke vente, og kjørte langefingeren så dypt inn i henne som jeg kunne.  Hun stønnet nesten uhørbart, men hysjet på seg selv, og holdt hånden over munnen. Jeg holdt fingeren inni henne, og masserte henne innvendig med en rolig, pulserende bevegelse. Jeg kysset innsiden av lårene hennes, og førte tungen nærmere og nærmere. Jeg kunne kjenne lukten av kjønnet hennes. Det var en frisk og søt duft, og jeg elsket smaken av saftene hennes da jeg lot tungen slikke henne rundt fingeren min. Jeg kysset knoppen hennes, som var kommet til syne, lot tungen hvile mot den. Slikket vått, rolig. Sugde litt på den. Hun begynte å bevege seg i en bølgende bevegelse i hele kroppen, og hånden som hadde strøket meg i håret, holdt nå fast i det. Hun pustet gjennom hånden hun holdt over munnen, raskere og raskere. Med ett dro hun meg opp, og hvisket klynkende «Kom inn i meg . Vær så snill!».

 

Jeg nølte ikke et sekund. Jeg hadde så lyst på henne. Jeg var så hard at det nesten gjorde litt vondt, og da jeg lot pikken min trenge inn i henne, kjentes det så godt at jeg stønnet selv. Jeg holdt meg nesten helt i ro, og lot henne bevege seg rundt pikken min. Jeg kjente at kjønnet hennes pulserte rundt meg, og jeg hadde så vidt kommet inn i henne, da pulseringene ble overveldende, og hun fikk orgasme. Hun pustet i lange drag, så var det som hun holdt pusten et sekund, så et langt pust igjen. Med hvert pust kom det en lys, stønnende lyd. Hun klarte ikke holde tilbake, og jeg ble så opphisset av hennes kåtskap, av at hun dro meg ned over henne og kysset meg intenst, at jeg strevde med å holde tilbake. Da hun så meg inn i øynene og stønnet «kom! Kom inni meg!», slapp jeg alt av hemninger, og sprutet all kåtskapen dypt inni henne. Jeg kom lenge. Mange støt. Hun dro meg mer og mer inntil seg, og da jeg ikke hadde mer å sprute inn i henne, lå vi omslynget i en varm og kjærlig klem. Nakne. Anpustne.

– Dette er jo helt sprøtt, hvisket hun til meg. Jeg måtte si meg enig. Vi ble liggende slik lenge.

 

Hun sovnet i armkroken min den kvelden. Hun sovnet lenge før meg. Jeg ble liggende og nyte stunden. Jeg luktet på håret hennes. Kjente pusten hennes mot brystet mitt. Hun duftet så inderlig godt.  Jeg sovnet med lettelse og en god følelse i kroppen.

 

Den knakende lyden av tre mot tre kunne igjen høres.

– Da er det vel på tide å stå opp, dere. Hvis dere ikke skal holde et nytt show her inne?Det var Ina som vekket oss.

 

Det ble stille et øyeblikk, før alle tre brøt ut  i latter. Ina hadde fått med seg hele seansen, og hun innrømmet også at hun hadde brukt underholdningen fra rommet ved siden av, til å ha seg litt action med seg selv. Hvem sier at det ikke skjer noe i den norske fjellheimen? Jeg var i alle fall i strålende humør, da jeg slengte sekken på meg, og begynte dagens etappe. Første stopp, Glittertind. Liz og Ina skulle gå en annen rute videre, og skulle nå fram til neste hytte på kvelden en gang.

 

Dit hadde jeg også tenkt å komme meg.

Legg igjen en kommentar